sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Sisustussuunnittelua

(C) Jesse Kakkola / koti.in

Koska rakennustyöt olivat hyvässä vauhdissa tehtaalla ja valmistakin on jo marraskuun lopulla, tuli kiire suunnitella talon sisustus.

Meillä oli joitain yksittäisiä ideoita käytettävistä väreistä ja yksityiskohdista, mutta ei hajuakaan, miten näistä rakennettaisiin yhteensopiva kokonaisuus. Päätimme antaa tehtävän ammattilaiselle.
Hommaan valikoitui Jesse Kakkola ja yrityksensä Koti.in. Olin tutustunut joihinkin Jessen aikaisempiin projekteihin, joiden jälki miellytti. Lisäksi Jesse oli valmis hyppäämään hommaan lyhyellä varoitusajalla. Töihin siis.
Meillä oli muutama ehdoton vaatimus talon sisustuksen suhteen: värejä pitää käyttää, yleisilme ei saa olla beige/harmaa tai mustavalkoinen. Kielletty väri, jota ei saa näkyä missään, on sininen. Lisäksi kaikissa pinnoissa pitää huomioida perheen suuret koirat; materiaalien on oltava kestäviä ja pestäviä.




Ensimmäiseen ideapalaveriin Jessen luona keräsimme kasapäin kuvia sisustuksista, jotka jollain tavalla kolahtivat meihin molempiin. Antti löysi netistä myös yhden upean yksityiskohdan, josta molemmat olimme oitis samaa mieltä: meille on saatava sellainen!
Näitä kuvia, talon pohjakuvaa ja meidän selostuksiamme ynnäten Jesse ja sisustusassistenttinsa Tinja Sarkanen aloittivat ideoinnin ja kokonaisuuden rakentamisen. Me huutelimme väliin 'juu' ja 'ei' tai 'ehkä' tai 'jotain tuohon suuntaan'. Välillä plärättiin katalogeja ja etsittiin lisää esimerkkikuvia netistä. Ensimmäisen neljätuntisen session jälkeen olimme kaikki nääntyneitä, mutta meillä oli sisustuksen päälinjat selvillä :) Eikä muuten tulisi beige ;)



Kotitehtäväksi ennen seuraavaa tapaamista, meille tuli etsiä sisustukseen istuvat materiaalit. Edessä oli siis matka RTV:lle, mistä löytyy Teijo-Talojen toimitussisältöön kuuluvat laatat, tapetit, lattiapäällysteet ja muut sisustustuotteet. Myymäläesimies Marjo Savumo Riihimäen RTV:llä oli meille suureksi avuksi ja lopulta toivotut tuotteet löytyivät yllättävänkin helposti! Mallipalat otettiin mukaan, jotta Jesse pääsi tsekkaamaan niiden sävyt ja sopivuuden kokonaisuuteen.


Toisella tapaamiskerralla keskityimme enemmän yksityiskohtiin ja tutkailimme edellisen session tuloksia. Linja piti, ja sillä jatkettiin. Pohdimme yhdessä myös valaistuksen toteuttamista, minkä pohjalta Jesse laatisi meille varsinaisen valaistussuunnitelman.
Nyt uskalsi jo huokaista helpotuksesta: talostamme tulisi toiveidemme mukaisesti värikäs ja villi ja kuitenkin viihtyisä! Kuubalainen makuuhuone, vähän Miami Vice-henkeä, voimakkaita värejä, luonto-aiheinen olohuone, studio ja sauna... Tuskin maltoin odottaa valmistumista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti